DriveGreen magazin - Green je IN

Sve zvezdine (SUV) zvezde – Mercedes avantura na Kopaoniku

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila za Srbiju, predstavila je celokupnu gamu Mercedes-Benz SUV vozila medijima tokom off-road vožnji na Kopaoniku

Kompanija Star Import, generalni distributer za Mercedes-Benz vozila za Srbiju, predstavila je celokupnu gamu Mercedes-Benz SUV vozila medijima tokom off-road vožnji na Kopaoniku

Navikli smo do sada da se na jednom mestu upoznajemo sa sportskim AMG modelima Mercedesa tokom vožnji na asfltiranim površinama. Ove godine predstavništvo nemačkog brenda nas je iznenadilo, priredivši dvodnevno druženje na Kopaoniku, gde smo u realnim uslovima imali priliku da se upoznamo sa sposobnostima svih Mercedes SUV modela.

mercedes suv crossover cena test 20

Malo je reći da smo bili iznenađeni, a pored samih automobila većina zasluga za to pripada Mercedesovim licenciranim instruktorima, koji su nam omogućili da iz ovih automobila na bezbedan način izvučemo većinu njihovih mogućnosti.

Mnogi će pomisliti da je najveće iznenađenje bila legndarna G klasa. Ipak nije. Od ovog automobila smo i očekivali ono što smo dobili, a to su beskompromisne of roud sposobnosti. Iznenadili su nas modeli kao što je GLC Coupe, pa i manji Mercedesovi SUV modeli, od kojih nismo očekivali koliko smo dobili.

mercedes suv crossover cena test 10

To su automobili koji se koriste za odvoženje dece u vrtić, ili putovanje na more, pa se nekako kreiralo i mišljenje da nisu preterano sposobni van asfalta. Ipak, putevi, ali i mesta gde puteva zapravo uopšte nije bilo, a koja smo sa ovim automobilima savladavali, nisu nešto što smo očekivli.

Istina, primetno je da je G klasa automobil koji bi mogao da stigne mnogo dalje. Na zahtevnim mestima gde na klasičnim SUV i krosover modelima poneki točak ostane u vazduhu, G klasa sigurno “gazii” sa sva četiri točka čvrsto na tlu. Dug hod oslanjanja, kruta zadnja osovina i mogućnost blokade sva tri diferencijala, G klasu čine jednim od najboljih civilnih terenskih vozila današnjice.

mercedes suv crossover cena test 23

Imali smo priliku da se bliže upoznamo sa performansama svih modela iz Mercedes-Benz SUV porodice vozila. Svoje umeće pokazala su kompaktna, terenska vozila GLA 200d 4MATIC i GLB 200d 4MATIC. Modeli GLC 220d 4MATIC i njegova Coupe verzija, potvrdili su ovom prilikom svoj status najpopularnijih i najprodavanijih Mercedes-Benz modela. Sa druge strane, modeli GLE 450 4MATIC i GLS 400d 4MATIC samouvereno su vladali stazama Kopaonika, postavljajući standarde kada je off-road vožnja u pitanju.

mercedes suv crossover cena test 1

Rodonačelnik Mercedes-Benz SUV porodice modela, G-Klasa predstavljala je posebnu poslasticu za sve goste. Dve legendarne G-Klase, G 400d i G 500, pokazale su na delu da za njih nema granica i opravdali slogan „Jača od vremena“. Iskusni Mercedes-Benz instruktori iz G-Class Experience Centra iz Graca na terenu su pokazali sve performanse jedinstvene G-Klase koja ima više od 40 godina iskustva off-road vožnje. Jedinstveno nasleđe G-Klase utkano je u svaki od Mercedes-Benz SUV modela.

mercedes suv crossover cena test 7

„Još jednom smo pokazali da su naša terenska vozila namenjena za sve terene i da za njih nema prepreka. Svi naši modeli, čak i kompaktna vozila, pokazali su zavidne performanse na zahtevnom terenu planine Kopaonik. Siguran sam da je za sve učesnike poseban doživljaj bio testiranje limita legendarne G-Klase“, izjavio je Milorad Ostojić, direktor prodaje i marketinga Mercedes-Benz putničkih vozila.

mercedes suv crossover cena test 13

Svaki od testiranih modela nudi agilnost i luksuz karakterističan za brend Mercedes-Benz. Kontrola, stabilnost i pogon na sva četiri točka koji će vas preneti i po najtežim terenima čine da se Mercedes-Benz SUV serija modela ponaša sposobno u svakom okruženju, od grada do zahtevnih terena.

mercedes suv crossover cena test 6

Izgrađeni po najvišim standardima, kombinujući najsavremenije bezbednosne karakteristike sa dinamičnim dizajnom, besprekornim sposobnostima i motorima koji isporučuju maksimalnu snagu, naša SUV linija će odgovoriti na svaki zahtev. Udobnost, komfor i sposobnost gde god da vas život vodi, zagarantovani su sa svakim od modela. |