DriveGreen magazin - Green je IN

Renault predstavlja genR5, svoju prvu NFT kolekciju

U čast 50. godišnjice Renaulta 5, brend će 15. decembra ponuditi kolekciju od 1972 unikatnih tokena genR5

genR5 prva NFT kolekcija

Renault najavljuje ulazak na tržište unikatnih tokena (NFT) kao digitalnih potvrda o vlasništvu. Reč je o jedinstvenim identifikatorima koje nije moguće kopirati, zameniti ili podeliti na više delova. Ovi identifikatori se registruju na blockchainu i služe kao potvrda o autentičnosti i vlasništvu. Osim toga, dolaze u različitim oblicima: kao slika, videozapis, zvučni zapis i sl.

Collection NFT genR5 renault 2

Renaultova prva kolekcija nezamenljivih tokena inspirisana Renaultom 5, genR5, u prodaju stiže 15. decembra ove godine. To je prvi projekat kojim brend odaje počast stvaranju kultnog modela 70-ih! Svoju kreativnost je izrazio kroz generativnu umetnost i stvaranje 1972 jedinstvena unikatna tokena (1972. je godina kada je Renault 5 stavljen na tržište).

Svaki od 1972 jedinstvenih tokena koji su raspoloživi za prodaju je koncipiran kao 9-sekundni video o Renaultu 5, popraćen ekskluzivnom naslovnicom, dinamičnim osvetljenjem i zvučnim efektima.

Collection NFT genR5 renault 4

Kolekciju genR5 su inspirisale četiri kultne verzije modela Renault 5. Kolekcija sadrži:
• 100 NFT-ova električnog Renaulta 5, u čast 100 revolucionarnih električnih automobila proizvedenih od 1972. do 1974.
• 160 NFT-ova Renault 5 Turbo koji simbolizuje 160 KS snažan motor ovog kompaktnog automobila i sportski duh brenda Renault
• 450 NFT-ova Renault 5 Le Car Van koji simbolišu broj primeraka ovog ograničenog modela koji je proizveden u Francuskoj i dizajniran za američko tržište
• 1262 NFT-a Renault 5 TL, simbola revolucije u segmentu gradskih automobila

Svaki NFT će biti nasumično dodeljen i vidljiv tek nakon završene kupovine, a kupcima će omogućiti pristup posebnim pogodnostima. Osobe koje prvi put kupuju NFT i plaćaju tradicionalnom valutom ili bankovnom karticom kao i stručnjaci za internet treće generacije koji plaćaju kriptovalutom moćiće da sebi priušte NFT iz ove kolekcije po istoj pristupačnoj ceni.

Collection NFT genR5 renault 2

Na platformi R3NLT možete pratiti obaveštenja o prodaji ili da se prijavite kako biste primali važna obaveštenja o kupovini NFT-ova genR5.

Renault će o svim pogodnostima redovno izveštavati preko sopstvenih korisničkih profila na platformama Discord (R3NLT Discord) i Twitter (Renault_NFT).

Vlasnici NFT-ova genR5 će moći da učestvuju u stvaranju kolekcionarskih proizvoda The Originals koji će zatim biti dostupni u ekskluzivnoj ograničenoj kolekciji. Osim toga, vlasnici će primati i obaveštenja o novitetima iz budućih kolekcija. |