DriveGreen magazin - Green je IN

Toyota C-HR Prologue – Kao da C-HR nije dovoljno atraktivan

Od svog lansiranja, Toyota C-HR prepoznata je po svom revolucionarnom dizajnu i jedinstvenom identitetu. Sada je Toyota modelom Prologue spremna da podeli viziju o tome kako će podići letvicu u klasi

Toyota C-HR Prologue

Od svog lansiranja, Toyota C-HR prepoznata je po svom revolucionarnom dizajnu i jedinstvenom identitetu. Sada je Toyota modelom Prologue spremna da podeli viziju o tome kako će podići letvicu u klasi

Sadašnja generacija modela Toyota C-HR rođena je u centru ED², Toyotinom evropskom sedištu za razvoj dizajna, smeštenom u južnoj Francuskoj, odakle u novi život kreće i Toyota C-HR Prologue. Zato se ED² našao pred velikim i ambicioznim izazovom – kako nadmašiti ono što je već postignuto.

Toyota C HR prologue 1

Toyota C-HR Prologue je prva – ali vrlo stvarna – vizija automobila za kojom će se na putevima širom Evrope uskoro svi okretati. Mnogo više od jednostavnog koncepta, Toyotin C-HR Prologue jasno pokazuje da Toyota ostaje verna onome što je Toyotu C-HR učinilo uspešnom. Izvanredan automobil je spreman da privuče još više pažnje.

Još uvek smeo, iako i dalje možda polarizuje mišljenja, Toyotin C-HR Prologue predstavlja prefinjen izraz hrabrosti. Provokativan kao i uvek, ali podjednako zabavan, Toyota C-HR Prologue je pravi primer nebrojenih kvaliteta koje se retko mogu naći u jednom automobilu. Veći točkovi s kraćim prepustima poboljšavaju vizuelni karakter posmatrano iz bilo kog ugla. U isto vreme, Toyota C-HR Prologue donosi više sportskog duha, uz praktičnu prostranost unutar automobila.

Toyota C HR prologue 2

Toyota C-HR raskida s dosadašnjim jednostavnim linijama kako bi se naglasio fini zaokret od oštrih ka fluidnim formama. Dosledan jezik dizajna bio je usmeren na dve naizgled suprotstavljene vrednosti, čime je izgled preoblikovan, a površine zaobljene. Ovaj značajan dinamički raspon pojačava kontrast između fluidnosti i oštrih linija, stapajući ih u dizajn koji nikada ranije nije viđen.

Istovremeno, prepoznatljive linije pojednostavljene su da bi se naglasila elegancija. Omogućavajući površinama da predstave prirodan pokret i ekstremnu preciznost, Toyota C-HR Prologue postaje izuzetno moderan, ali s razumljivim i humanim karakterom.

Toyota C HR prologue 4

HAMMERHEAD izgled prednjeg dela je rezultat 3D arhitekture postignute isprepletenim oblicima i smelim svetlosnim potpisom. Otvori prednje rešetke se smanjuju u veličini, dok su svetla uža kako bi naglasila prisustvo visoke tehnologije. Izgled prednje maske Toyote C-HR prepoznaje se po oštrom i prodornom dizajnu nalik ajkuli, ujedno nagoveštavajući spremnost da jurne napred.

Ista tema nadahnuta prepletenim oblicima nastavlja se po celoj karoseriji koja obiluje dijamantskim obrisima linija koje se smenjuju i stapaju, stvarajući dva međusobno povezana oblika naglašavajući prirodu automobila. |