DriveGreen magazin - Green je IN

Rasprodato! - Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow

Nova limitirana serija popularnog Rolls Royce SUV modela koja je ograničena na svega 62 primerka je već rasprodata, ali je ipak interesantna da se o njoj nešto napiše

Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow

Nova limitirana serija popularnog Rolls Royce SUV modela koja je ograničena na svega 62 primerka je već rasprodata, ali je ipak interesantna da se o njoj nešto napiše

Rolls Royce je poznat po čestim limitiranim edicijama, a jedna od interesantnijih u poslednje vreme je model poprilično dugačkog imena Rolls-Royce Black Badge Cullinan Blue Shadow. U pitanju je serija od svega 62 primerka popularnog Rolls Royce SUV modela inspirisana nebom, svemirom, zvezdama i planetama.

novi rolls royce BlackBadgeCullinanBlueShadow 1

Ukoliko ste zaljubljenik u astronomiju i Rolls Royce brend, a imate nekoliko stotina hiljada evra viška, ne brinite svaki od 62 primerka su već pronašli vlasnike širom sveta. Istina, cena se nigde ne pominje, ali s obzirom na uloženi trud, svakako je viša od početnih 350.000 funti koliko košta model Cullinan u “klot” verziji.

novi rolls royce BlackBadgeCullinanBlueShadow 3

Blue Shadow verziju odlikuje karakteristična plava boja, koja je inspirisana gornjim slojevima atmosfere, gde nebesko plavetnilo prelazi u tamu svemira. Sama boja je naneta ručno u nekolko slojeva, s tim da završni sloj sadrži stakleni prah, koji daje poseban metalik efekat, ako uopšte može da se nazove metalik efektom.

novi rolls royce BlackBadgeCullinanBlueShadow 4

Čuvena Spirit of Ecstasy statua je izrađena od titanijuma procesom 3D štampanja sa grubom površinskom teksturom. Potom je lakirana plavim lakom, ali tako da se nazire površinska tekstura 3D štampanog titanijuma.

novi rolls royce BlackBadgeCullinanBlueShadow 5

U kabini je kreativnost bila još više ispoljena. Čuveno Rolls Royce zvezdano nebo je kod Blue Shadow verzije potpuno drugačije. Sastoji se od čak 1.183 LED diode ubačene u perforirani panel, od kojih je 799 belih dioda, a 399 ih je plave boje. Na taj način je izgled noćnog neba još efektnije naglašen.

novi rolls royce BlackBadgeCullinanBlueShadow 6

Sedšta su perforirana na specifičan način, tako da tekstura perforacije podseća na izgled zemljine površine posmatrano iz svemira. Manje perforacije, prečnika 0,8 milimetara, predstavljaju kopno, veće rupice od 1,2 milimetra su mora i okeani, dok neperforirani delovi predstavljaju oblake. Svako sedište ima više od 75.000 perforacija. |

novi-rolls-royce-BlackBadgeCullinanBlueShadow-9.jpg