DriveGreen magazin - Green je IN

Prikazan je Volkswagen ID.7, a poznato je i kada počinje prodaja

Na sajmu tehnike CES u Las Vegasu, Volkswagen je predstavio potpuno novi električni model, čije ime je potvrđeno - u pitanju je Volkswagen ID.7

Volkswagen ID.7

Na sajmu tehnike CES u Las Vegasu, Volkswagen je predstavio potpuno novi električni model, čije ime je potvrđeno - u pitanju je Volkswagen ID.7

Globalno gledano, novi Volkswagen ID.7 bi najlakše cenom i klasom moglo biti definisati kao konkurenta Tesla Modelu 3. U pitanju je automobil dužine 4,94 metra, dužine 1,86 metara i visine od 1,53 metra. Nije reč od SUV niti krosover modelu, a  nešto veća visina je posledica smeštanja baterija u sendvič podu vozila.

novi volkswagen id

Volkswagen ID.7 sa 2,97 metara ima nešto veće međuosovinsko rastojanje od Tesla konkurenta, pa je pretpostavka da će i ponuda prostora u kabini biti bolja. To su za sada samo nagađanja, a ono što je nemačka kompanija potvrdila je autonomija od čak 700 kilometara.

novi volkswagen id p

Za sada nije poznato koja baterija je zaslužna za ove rezultate, ali ono što iz Volkswagen-a poručuju je da su velike uštede ostvarena opsežnim poboljšanjima aerodinamike. Verovatno je to razlog zbog čega su se dizajneri opredelili za zakošen zadnji deo karoserije.

novi volkswagen id.7 1

Sam kokpit će predstavljati manju revoluciju kada je uređenje kabine u pitanju. Ono čega smo se pribojavali se obistnjava, a to je ogromni 15-inčni ekran koji na sebe preuzima sve komande. Ipak, iz Volkswagen-a poručuju da će upravljanje biti veoma lako i intuitivno zahvaljujući visoko sofisticiranim glasovnim komandama. One će između ostalog omogućavati i usmeravanje strujanja vazduha.

Tržište će na novi Volkswagen ID.7 ipak morati malo da sačeka, jer je početak prodaje zakazan tek za početak 2024. godine.