DriveGreen magazin - Green je IN

Novi Range Rover Velar – Maksimum iz minimalizma

Novi Range Rover Velar odlikuje luksuz, opremljen je najnovijim tehnologijama, tradicionalnom prefinjenošću Range Rover-a i upečatljivim, pročišćenim i minimalističkim dizajnom

Novi Range Rover Velar

Novi Range Rover Velar odlikuje luksuz, opremljen je najnovijim tehnologijama, tradicionalnom prefinjenošću Range Rover-a i upečatljivim, pročišćenim i minimalističkim dizajnom

Novi Range Rover Velar je odmah prepoznatljiv kao tipičan Range Rover. Vozilo predstavlja Range Roverovu filozofiju minimalističkog dizajna. Tu je i nova maska hladnjaka uz uvođenje novih Pixel LED prednjih svetala sa prepoznatljivim dnevnim svetlima što obezbeđuje jedinstven izgled cele Range Rover porodice.

novi range rover velar cena servis hibrid 4

Elegantan enterijer Range Rover Velara naglašava još izraženiji minimalizam, uz vrhunsku majstorsku izradu i nove materijale. Najnovije izdanje multimedijalnog sistema Pivi Pro7 čini središnji deo u vidu plutajućeg zakrivljenog 11,4-inčnog ekrana. Ergonomski je postavljen na većoj visini i na lakšem dohvatu ruke, kako bi bili smanjeni ometanje i refleksije.

Range Rover Velar i dalje nudi opciju kabine bez kože, sa novim dizajnom sedišta i materijalima. Opcija bez kože kombinuje vunu danskih tekstilnih stručnjaka sa poliuretanskim tekstilnim umecima. Nadahnuta vrhunskim krojenjem po meri, mešavina vune je za 58 procenata lakša od kože i pruža moderan izgled.

novi range rover velar cena servis hibrid 5

Inovativna tkanina podvrgnuta je strogim internim ispitivanjima izdržljivosti u laboratoriji za materijale Range Rovera kako bi bilo obezbeđeno da pruža uobičajenu čvrstinu tokom životnog veka vozila, prošavši kroz 60.000 ciklusa ispitivanja abrazije – što je ekvivalentno periodu od 10 godina korišćenja i ispitivanja UV zračenja, tokom kojeg se u samo mesec dana mogu simulirati tri godine neumoljivog izlaganja suncu.
Novi Range Rover Velar ima bogatu ponudu agregata, uključujući i plug-in električni hibrid P400e. Dostupan je uz niz uglađenih benzinskih i dizel-motora Ingenium, a svi imaju tehnologiju električnog blagog hibrida (MHEV) koja povećava efikasnost korišćenja goriva i performanse.

Napredni električni hibrid P400e pruža najbolje od svih svetova, jer objedinjuje električni motor od 105 kW sa benzinskim motorom Ingenium kako bi bez napora obezbedio utišane performanse.

novi range rover velar cena servis hibrid 1

Sklad između performansi samo električne i benzinske vožnje znači da je Range Rover Velar P400e savršen za kratka gradska putovanja kao i duža putovanja. Ima očekivani stvarni domet do 51 km, što je dovoljno da obezbedi mogućnost prelaska prosečne dnevne udaljenosti u Range Rover Velaru sa nultom emisijom izduvnih gasova. Na dužim putovanjima, pogonski sklop plug-in hibrida nudi kombinovani stvarni domet od 684 km sa benzinskim i električnim pogonom.

P400e je sposoban da ubrza od 0 do 100 km/h za 5,4 sekunde, sa najvećom brzinom od 209 km/h. Takođe može da putuje samo na električnu energiju do 140 km/h.

novi range rover velar cena servis hibrid 7

P400e je jedno od tek nekoliko plug-in električnih hibridnih vozila koja su sposobna za brzo punjenje. Uz mogućnost kućnog punjenja od 0 do 80 procenata za samo 30 minuta upotrebom punjača od 50 kW. Kućno punjenje od 0 do 100 procenata korišćenjem naizmeničnog punjača od 7 kW moguće je za oko dva i po sata.

3,0-litarski šestoredni benzinski motor Ingenium dostupan je sa dve izlazne snage. P340 proizvodi 340 KS, a snažniji P400 isporučuje 400 KS. Trolitarski šestoredni dizel-motor D300 proizvodi 300 KS i obrtni momenat od 650, dok 2.0-litarski četvorocilindrični dizel-motor D200 Ingenium proizvodi 204 KS. |