DriveGreen magazin - Green je IN

Novi Mercedes GLC Coupe – Hibridi su u fokusu

Novi GLC Coupe odlikuje atraktivan dizajn, bogata ponuda benzinskih i dizel motora, ali čini se da će na najrazvijenijim tržištima u fokusu ipak biti Plug-Ih hibridni pogon

Novi Mercedes GLC Coupe

Novi GLC Coupe odlikuje atraktivan dizajn, bogata ponuda benzinskih i dizel motora, ali čini se da će na najrazvijenijim tržištima u fokusu ipak biti Plug-Ih hibridni pogon

Mercedes GLC je globalno gledano trenutno jedan od najpopularijih modela renomiranog proizvođača iz Štutgarta. Ujedno ovaj model u sojim SUV i Copue verzijama nemačkoj kompaniji donosi ogroman profit. Stoga ne čudi da je u novi GLC Coupe verziju mnogo uloženo.

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 2

Kupe verzija je od GLC-a sa SUV oznakom duža za 47 milimetara. To je posledica promena u dizajnu zadnjeg dela, a sve zajedno doprinosi elegantijoj bočnoj liniji. Opadajuća linija krova jeste donekle smanjila zapremunu prtljažnika u odnosu na SUV verziju, ali u odnosu na prethodnu GLC Coupe verziju napredak je ostvaren.

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 3

Novi model ima 45 litara veći prtljažni prostor, odnosno putnicima se na raspolaganju nalazi 545 litara raspoloživog prostora. Ipak, treba napomenuti da je kod Plug-In hibridnih verzija prtljažnik manji zbog smeštanja baterije, a njegova zapremina iznosi svega 390 litara.

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 10

Ponuda motora je izuzerno bogata. Dizel verzije sa oznakom 220d i 300d pokreće poznati dvolitarski dizel motor u verzijama od 197, odnosno 269 konjskih snaga. Pored ovih dizela u ponudi će se naći dve benzinske verzije, ali treba napomenuti da su svi ovi modeli u verziji blagih hibrida.

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 11

Kada su u pitnju “pravi” hibridi, ponuda ne razočarava. Nude se tri Plag-In verzije sa baterijom od 31 kWh i autonomijom u električnom modu od 130 kilometara. Benzinski 300e raspolaže sa 313 KS i 550 Nm obrtnog momenta, a tu je i hibridni dizel 300d e, koji posedjue pogon od 335 KS, odnosno 750 Nm obrtnog momenta. Top model je 400e sa čak 381 KS.

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 4

Uređenje enterijra je u skladu sa aktuelnim standardima. Centralnom konzolom dominira portretni monitor prvi put viđen u S-Klasi, podrazumeva se da klasične instrumente menja takođe ekran, a iz Mercedesa poručuju da se na spisku standardne opreme naaze grejači sedišta i bežično punjenje mobilnog telefna. |

novi mercedes glc coupe cena potrosnja servis 6