DriveGreen magazin - Green je IN

I Maybach najavljuje dolazak električne ere

Iz Mercedesa stiže Maybach S 580 e, prvi hibridni automobil pod prestižnim Maybach brendom. U pitanju je plug in hibrid sa autonomijom od 100 km u električnom modu

Maybach na struju

Iz Mercedesa stiže Maybach S 580 e, prvi hibridni automobil pod prestižnim Maybach brendom. U pitanju je plug in hibrid sa autonomijom od 100 km u električnom modu

Dolaskom plag in hibridnog modela Maybach S 580 e, ovaj luksuzni brend dobija još naglašeniji kvalitet. U čisto električnom režimu vožnje, već izuzetno tiha unutrašnjost postaje još tiša. Limuzina klizi gotovo nečujno i bez lokalnih emisija.

Karakteristike specifične za električnu vožnju diskretno su integrisane sa ekpertizom tipičnom za brend Maybach – kao što je skrivena utičnica za punjenje na levoj strani vozila i plavi naglasci u farovima ili stanje punjenja baterije na instrument tabli.

novi hibridni Maybach S 580 e cena 2

Osnova hibridnog pogona je visoko efikasan linijski šestocilindrični motor iz trenutne generacije Mercedes-Benz benzinskih motora, koji kombinuje 270 kW/367 KS snažnih performansi sa niskom potrošnjom goriva i emisijom izduvnih gasova. Kombinovana snaga sistema od 375 kW/510 KS i maksimalni obrtni moment od 750 Nm garantuju vrhunske performanse vožnje.

Maksimalni obrtni moment elektromotora od 440 Nm dostupan je odmah, što rezultira jačim ubrzanjem i dinamičkim rukovanjem. Mercedes Maybach S 580 e ubrzava od 0-100 km/h za 5,1 sekundu.

Punjač od 11 kW je standardno ugrađen za trofazno punjenje iz mreže naizmenične struje. DC punjač od 60 kW za brzo punjenje jednosmernom strujom dostupan je kao opcija. Čak i kada je baterija skoro potpuno prazna, potpuno punjenje se može postići za oko 30 minuta korišćenjem DC punjača.